האתר בהרצה, אנחנו יושבים על זה עכשיו...

דג מרוקאי לשבת, עסיסי וטעים!

שבי רגע

דג מרוקאי של ניקי ב

לא משנה מאיזו עדה את,

את חייבת לנסות את הדג המרוקאי הזה…

עם שלל ירקות, ותיבול עסיסי,

רק תדאגי מראש לכמות גדולה של חלה…

המתכון של ניקי. ב.

החומרים:

4 פילה אמנון (מושט) חצויים
3 פלפלים אדומים (גמבה)
2 גזרים גדולים
10 שיני שום
2 פלפלים חריפים
2 עגבניות תמר
כוס גרגירי חומוס (קפוא, שימורים)
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה

תבלינים:
2 כפות פפריקה מרוקאית
חצי כף כמון
כפית כורכום
חצי כף מלח
כפית פלפל שחור
חצי כפית סוכר

אופן ההכנה:

1. להשרות את הדגים בלימון כשעה ולשטוף.

2. לחתוך את הפלפלים לרצועות, את הגזרים ללמקלות, את שיני השום להשאיר שלמות, את הפלפל החריף לחתוך לפרוסות כמו שהוא, כולל הגרעינים, את העגבניות לחתוך לפרוסות דקות חצויות.

3. לחמם סיר עם שמן שיכסה את התחתית, להוסיף את הירקות באופן מסודר, פלפלים, ליד לשים את הגזרים, פלפלים ירוקים ועגבניות, באמצע לשים את שיני שום, לטגן כ 5 דקות מידי פעם לערבב ולהוסיף את הגרגירי חומוס.

3. לשים בקערה את התבלינים, להוסיף 1/3 כוס שמן, ולערבב. להזיז את הירקות הצידה, להוסיף מחצית מהתיבול, לערבב ולפתוח את התבלינים. לערבב עם הירקות ולהוסיף מחצית מעשבי התיבול.

4. להוסיף את הדגים ואת שארית התבלינים ועשבי התיבול, להוסיף 2 כוסות מים חמים, לכסות, להנמיך לאש בינונית ולבשל 30 דקות.

לכבוד שבת קודש : )

מקור למתכון הכתוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם?

ארוחה עסקית

למה אני לא מוכרת כמו שאני רוצה?

טור אורח עם יעל פיינגולד

מטיחה שירה

שיכורה

אפרת אבוקסיס

אמהות טובות

(מזל ש) לא כל יום פורים

אביטל כהן

ציור של עמוד השדרה

סיאטיקה – כאב גב שמקרין לרגל, יש לך ניסיון?

שירי