1 דקות קריאה
03 Apr
03Apr


איפה אני תופסת אותך בהכנות לקראת החג?

מלהטטת בין אינסוף מטלות דחופות, לבין טיפול שוטף בבית עם ילדים? (משום מה אצלי הכביסות לא נעלמו לשום מקום...)

דואגת מה יאכלו הבחורים, או מה ילבשו הבחורות?

מנקה בנחת עוד מדף עליון, או מחלקת הוראות היסטריות בטלפון? 


אפשר רק שאלה?

איך את דואגת לעצמך בזמן הזה?

מביך...

ניסיתי לחשוב על טיפים פרקטיים לזמנים לחוצים, 

אבל האמת שאצל כל אחת, ערב פסח כל כך שונה...

מקווה שכל אחת תצא עם איזה טיפ מעשי צידה לדרך:


* אוכל זה דלק, כבר גילה לנו נפוליאון שהצבא צועד על קיבתו. 

לא תסעי במכונית עם טנק ריק, מהסיבה הפשוטה שאת לא רוצה להיתקע, 

וגם לא תחשבי לתדלק את המכונית שלך במיץ פטל, רק מחוסר זמן לעצור בתחנת דלק קרובה... 

דווקא כשאין לנו מספיק זמן, חשוב לא להתפשר על איכות הארוחות!

ולכן עצות כמו "אין לך זמן אז לפחות שבי על כוס קפה עם שוקולד טוב או פרוסת עוגה" לא באמת מועילות לך.

דלק סוכרי הוא דלק לטווח זמן מאוד קצר! אחרי פרץ האנרגיה הראשון מגיעה עייפות עוד יותר גדולה ורצון לנמנם...

אני נזכרת שבשנה שעברה, בדיוק בתקופה הזו עברנו דירה, ובעלי קנה לפועלים שבאו להעביר את הדירה קפה טורקי ועוגיות. 

הם שתו את הקפה ולא נגעו בעוגיות. לתמיהתנו הסבירו: "אי אפשר לעבוד טוב על בטן מלאה..."


* אבק הוא לא חמץ, ואנחנו לא פח אשפה!

כשאני קוראת עצות להכנת ארוחות ערב פסח, נוסח: "להזהיב פירורי לחם בשמן ולפזר מעל הפסטה", עולה בי התמיהה: 'האם באמת כל מה שחשוב עכשיו הוא להימנע מזריקת חמץ??' 

מה מזין את התאים של הגוף שלך במתכון כזה?

אגלה לך בסוד: כנראה שהשנה אני הולכת להשליך כ-15 חבילות פסטה למדורה!

לפני שאת ממש נבהלת אספר לך איך בכלל קרה שיש לנו כ"כ הרבה? 

עם פרוץ המלחמה, בפאניקה הראשונית, הצטיידנו בלי מידי הרבה מחשבה, 

ועכשיו אני מגלה מגרה מלאה פסטות ופתיתים שכבר ספק אם איזה ארגון ישמח לקבל...

אבל מה שבטוח, אני ממש לא מתכוונת להכין לילדים שלי כל יום פסטה! 

ואם באמת לחשב עלויות, בסך הכל זאת לא הוצאה מאוד חריגה לערב חג.


* רגע לפני הרכבת הארוחה, שימי לב אם המטבח שלך תואם את הרצון שלך לאוכל מזין?

ארגון המטבח הוא חלק בלתי נפרד מהצטיידות נכונה ומקלה:

- מגירה במקרר מלאה בירקות חיים: מלפפונים, עגבניות, פלפלים, קישואים, גזר וכל מה שאוהבים.

- סלסלת פירות עם בננות, תפוחים, קלמנטינות...

- ביצים להכנת חביתות וביצים קשות (אפשר לבשל כמות לשבוע קדימה, נשמר מצוין במקרר)

- יוגורט ביו טבעי

- שימורים: טונה, אפונה, גרגירי חומוס, שעועית, פטריות ועוד.

- מקפיא: דגים, ירקות קפואים: שעועית ירוקה, אפונה, כרובית/ברוקולי, לקטים שונים.

- מגירה עם אגוזים טבעיים טריים: שקדים, מלך, פיסטוק, קשיו, פקאן, פירות מיובשים (לא מסוכרים) ועוד.

וכמובן שהרשימה עוד ארוכה...

* מכאן הדרך כבר ממש סלולה לאכילה מזינה ללא מאמץ

כי מי אמר שלשלוף שניצל תירס מהמקפיא קל יותר מלפתוח שימורי טונה? 

או שלקלף בננה אורך יותר זמן מלנשנש קרקרים? 

אפילו לשטוף מלפפון ולקלף ביצה קשה יותר קל מלטגן מלאווח : )


* וטיפ אחרון להפעם: מים מים מים

אל תשכחי לשתות! הכיני לך בקבוק אישי שילווה אותך לאורך כל ההכנות, בכל מקום. 


בהצלחה! 

הלוואי שיהיו לכולנו הכנות נעימות ושמחות לחג הגאולה, טעונות בהרבה כוח ובריאות!

יעל קנייבסקי, יועצת בריאות מוסמכת, מאמנת תזונה ומטפלת באכילה רגשית.



החג מאיים עליך? הכנתי מדריך לאכילה מאוזנת בחגי תשרי, מאמינה שיהיה רלוונטי גם לפסח, כאן תוכלי להוריד אותו>>

ואם את מחפשת מתכונים בריאים לחג, החוברת הזו ממש יכולה להתאים!

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.